Blog thumbnail

Concert TARI CA PIATRA, The Pub – Universitatii, București, 20 iunie 2019

Concert TARI CA PIATRA, The Pub – Universitatii, București, 20 iunie 2019

Blog thumbnail in , ,

joi, 20 iunie 2019, ora 20:00.

The Pub – Universitatii, București.

  Vrei cazare?

Acces General Presale: 35 lei

Cumpără bilet!

Percutii în rafale si un violoncel rebel, etno si rock, apa si foc, mângâieri soptite si ritmuri “Tari ca piatra”: un spectacol eveniment!

Doi muzicieni desavârsiti, violoncelistul Adrian Naidin si Ionut Micu, tobosarul trupei Compact, se reunesc pentru o noua aventura într-un univers imaginat la granita jazz-ului cu rock-ul, la granita muzicii culte cu un filon etno autentic. Prezentat cu casa închisa de doua ori în aceeasi zi la Teatrul National din Bucuresti, proiectul “Tari ca Piatra” este un experiment acustic condus de violoncelistul Adrian Naidin, care cânta din nou, trecând cu maiestrie peste capriciile vremurilor, pentru a-si îmbraca acordurile în iubire, adunata, în toate formele ei, într-un suflet zidit în emotii.

Alaturi, deja cunoscutul pianist Sorin Zlat si contrabandistul Eugen Amarandei, invitati speciali.

Violoncelul lui Adrian Naidin spune povesti. Suna ca o întreaga orchestra uneori, alteori sopteste sau îngâna versuri. Stralucitor în partiturile clasice, ingenios si tehnic în jazz, plin de forta si har în folclor, Adrian Naidin exploreaza, delicat, dispozitii si nuante, pentru a ajunge la esente. Îl secundeaza Ionut Micu, de la trupa Compact, percutionist cu o admirabila deschidere spre genuri contemporane, care adauga un viguros filon etno-rock celor mai sofisticate acorduri fusion europene. Pornit dintr-o mare prietenie si desavârsit în incredibile exercitii de virtuozitate, spectacolul îmbina ritmuri în forta si povesti de demult, simboluri si refrene vechi, înnobilate cu un glam cult contemporan. Exceptionalul violoncelist Adrian Naidin si tobosarul de geniu Ionut Micu, doi muzicieni desavârsiti, ambii trecuti si prin proba de foc a legendarilor Phoenix, au imaginat impresionante compozitii hibride, explorând, fiecare în maniera proprie, filonul etno si ritmicitatea traditionala, pentru a le reinterpreta în maniera actuala.

“Doua instrumente: violoncel si tobe. Doua sunete distincte. Doua chipuri ale omului. Cel blajin, cald, adânc, interiorizat pâna la lacrima. Celalalt, puternic, masculin, provocator. Vulcanic. Exploziv. Doua lacrimi, care te ridica din scaun. Sunetele au o forta vulcanica, scot la lumina tot ceea ce oamenii nu îndraznesc sa spuna. Muta muntii din loc!”, spune violoncelistul Adrian Naidin.

  video info

Trimite
Hit Enter to search or Esc key to close